O Duminica frumoasa de iulie.

O plimbare pe la Obor cu bicicletele “vintage” deschide pofta unei pedalari mai intense.

Dupa o masa copioasa parca scade cheful de biciclit, dar gasesc motivatie in determinarea lui Vlad Tarce. Interesanta atitudine din partea unuia care nu detine bicicleta… Dar am eu destule 🙂 Intrebam in stanga si in dreapta dar cu totii se dau la fund, pana la Vlad Str. Interesant ca accepta. Nici el nu detine bicicleta, dar… 🙂 Ok, o sa fie interesant. Facem un scurt traseu mintal si o luam incetisor sa ne obisnuim pe pista de biciclete.

Ajunsi pe Clujului, Vlad T. renunta la lucrurile inutile, cum ar fi pedala din dreapta care era crapata. Acum ca e mai usoara bicicleta cred ca ii va fi mai comod. Oricum, in cel mai rau caz i-o fixam cu banda izolatoare direct de pantof.

Ajungem la Cetatea Oradea pe care o vizitam succint pedaland si ne indreptam spre Paleu pe langa Hanul Pescarilor. Baietii par in forma iar eu ma bucur din nou ca am scurtat tricoul si am mers sleeveless. Gata cu bronzul de tractorist 🙂

Totul merge ca uns si incepem escaladarea catre Saldabagiu de Munte. Vlad T isi cam taraie pedalele asa ca ii propun sa ii facem rapid din niste scandurele o pedala de lemn “Castam Spesal”, ca doar avem tamplarul in echipa.

Mai pedalam, mai urcam pe langa si ajungem in varful dealului. Tragem la umbra ca sa ne tragem sufletul inainte de o coborare frumoasa si sa golim excesul de… testosteron.

Urmeaza o coborare frumoasa pana langa lac si cu zambetul larg ii momesc pe baieti cu inghetata la un ABC in Paleu. Planul functioneaza si pedalam relativ usor pana la locul cu pricina.

Dupa ce savuram cate 2 inghetate Polar (cu gustul de altadata, daca mai tii minte cum e Vlad T 😉  ) si depanam amintiri la umbra unei case, o luam din loc.

Cu spatele incovoiat, picioarele obosite si bratele arse incepem urcarea. Oh, dar ce plantatie surprinzatoare pe dreapta…

Urcam dealul relativ usor si apoi vin serpentinele pe care le savuram cu pofta din plin. De acolo nu mai avem mult si traversand parcul Olosig ajungem la locul de pornire.

Today was a Good Day.

Multumesc Vlad T si Vlad Str pentru implicare, dedicare si perseverenta.

Te invit sa dai Like/Share daca ti-a placut articolul
fb-share-icon