O postare pe facebook, de la cei de la Pipeburn mi-a atras atenția: Motocicletă BMW R90 modificată și colorată frumușel, dar mai era ceva esențial acolo: Rosendaal, un oraș la mai puțin de 10 kilometri de Hoeven, locul unde eram cazat. Drept urmare www.adonismoto.com , am văzut mai multe opere de-ale autorilor (pot spune că mi-au plăcut), am văzut locul în care se manifestau [un fel de depozit vechi, mare, prăfuit, foarte primitor (pentru cei ca mine :D) ]. După ce-am primit un răspuns pozitiv la întrebarea” Bucuroși de oaspeți?” , n-am mai rămas decât să mă car până acolo.
Și m-am cărat. Locul era semnalat de o Honda VF colorată tricolor și plasată pe marginea drumului, obiect ce m-a încurajat să caut ușa atelierului care era amplasată timid într-un loc mai ascuns.
Am bătut la ușă de 2 ori, iar pe o altă ușă a ieșit un băiat tânăr și blond care m-a invitat înăuntru. Locul era foarte plăcut: Am identificat acolo imediat „micile” aspecte care-mi lipseau la Garaj: Spațiul ( relativ infinit) și..curentul electric.
Tipul mi-a arătat „copiii” atelierului, cu o scurtă poveste despre fiecare, poveste care, cred eu, face mai mult pentru individualutatea acestor „mașinării” decât orice vopsea. A fost o conversație plăcută, ca și cum ne-am fi cunoscut de ceva vreme.
Între timp a apărut și Daan, proprietarul, cu care apoi am povestit despre cum a început acum 2 ani și despre cum continuă acum cu această „activitate artistică”, care-acum îi asigură un trai.
Am părăsit atelierul cu un sentiment pozitiv, așa cum simt de fiecare dată după ce petrec timp cu oameni ce-și investesc timpul într-o pasiune iar după ce mi-am pus căștile în urechi am observat că nu puteam asculta piesele lente ce le ascultam de obicei mergând pe stradă, imi picau bine altele mai…”dinamice”.
Acum stau și scriu în localu’ ăsta în care m-a mânat pofta de cafea , local ce poartă eticheta”rock pub” pe ușă, dar nu e nicio muzică pe fundal, iar clienții par să vorbească de fotbal. Ah, și cafeaua pare să fie făcută din zațul de alaltăieri.

 

 

Te invit sa dai Like/Share daca ti-a placut articolul
fb-share-icon